Blog

Betalingskorting

Fiscaal, 22 januari 2015

In de maanden december en januari verstuurt de belastingdienst traditiegetrouw een enorme hoeveelheid  aanslagen. Dit kan zijn omdat u geld terug krijgt van de belastingdienst of omdat u belasting moet betalen.

In december 2014 en januari 2015 zijn de voorlopige aanslagen inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting 2015 verzonden. De op deze aanslag verschuldigde belasting kunt u in 1 keer of in 11 maandelijkse termijnen voldoen. De eerste termijn of de volledige aanslag dient u voor 28 februari a.s. te voldoen.

Als u besluit de aanslag in één keer te voldoen, krijgt u een korting op het te betalen bedrag: de betalingskorting. Deze betalingskorting wordt berekend op basis van een rente van 4%. Dit is een hogere rente dan de rente die u ontvangt op uw spaarrekening of deposito. Hierdoor is het een stuk aantrekkelijker om de voorlopige aanslag in één keer te betalen. U kunt dan bovendien niet per ongeluk nog een volgende termijn missen.

Wilt u weten of de betalingskorting in uw situatie voordelig is? Wij kunnen dit eenvoudig voor u berekenen.

Deel dit bericht via

Andere blogberichten in Fiscaal

Tien financiële zaken die je portemonnee raken vanaf 1 juli: van hogere accijns voor benzine en diesel tot stijging maximale leenrente 22 juni 2023 Halverwege het jaar passen veel bedrijven prijzen aan en veranderen er ook flink wat fiscale regelingen. Per 1 juli 2023 gaat onder meer de accijns op benzine, diesel en LPG omhoog en worden telefoonabonnementen duurder. Bedrijven, de fiscus en andere overheidsorganisaties passen vaak halverwege het jaar prijzen en tarieven aan. Dat kan flinke invloed hebben op je persoonlijke financiën. Per 1 juli 2023 staan er ook weer de nodige veranderingen op stapel, waarbij de inflatie nog altijd een hoofdrol speelt. Zo maken bijvoorbeeld telecombedrijven gebruik van een ‘inflatiecorrectie’ om prijzen van abonnementen aan te passen en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de huren. Lees verder
Wees stipt met de nakoming van de betalingsregeling voor Coronabelastingschulden om intrekking van de betalingsregeling te voorkomen 06 april 2023 Wij kunnen u adviseren over de voor u juiste aanpak! Zorg dat u niet te laat bent om actie hierin te ondernemen!

Tijdens de coronacrisis konden bedrijven ervoor kiezen om de betaling van hun belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Ruim 266.000 ondernemers moesten vanaf 1 oktober 2022 met de aflossing van deze schulden starten. Inmiddels blijkt dat meer dan 103.000 ondernemers achterlopen met die aflossingen.
Lees verder