Blog Stefan van der Vlist

Horizontaal Toezicht

Fiscaal, 08 december 2022

Als Worrell & Jetten ontzorgen wij klanten onder andere door het verzorgen van hun belastingaangiftes. Veel ondernemers willen zich geen zorgen maken over discussies met de Belastingdienst en eventuele naheffingen. Zij willen graag ondernemen.

Voor klanten die een goede relatie met de Belastingdienst wenselijk vinden, kunnen zich als klant van ons kantoor aanmelden als deelnemer van Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst. Horizontaal toezicht biedt ondernemers, hun adviseurs en de Belastingdienst de kans om op basis van transparantie en wederzijds vertrouwen met elkaar te communiceren, zodat aanvaardbare belastingaangiftes worden opgesteld.

De voordelen voor u in het kort

  • Vast aanspreekpunt
  • Toezicht aangepast aan de kwaliteit en de omvang van het werk
  • Snel duidelijkheid over de fiscale positie van de ondernemer
  • Fast tracks mogelijk
  • Maatschappelijke uitstraling (MVO)
  • Fouten voorkomen in plaats van achteraf corrigeren

Om kenbaar te maken dat u deelnemer bent van Horizontaal Toezicht kunt u het door ons ontwikkelde keurmerk op uw website gebruiken. U ontvang dan van ons een kant een klare tekst en het logo zodat u deze gelijk op uw website kunt plaatsen. Gemakkelijk en snel dus!

Deel dit bericht via

Andere blogberichten in Fiscaal

Tien financiële zaken die je portemonnee raken vanaf 1 juli: van hogere accijns voor benzine en diesel tot stijging maximale leenrente 22 juni 2023 Halverwege het jaar passen veel bedrijven prijzen aan en veranderen er ook flink wat fiscale regelingen. Per 1 juli 2023 gaat onder meer de accijns op benzine, diesel en LPG omhoog en worden telefoonabonnementen duurder. Bedrijven, de fiscus en andere overheidsorganisaties passen vaak halverwege het jaar prijzen en tarieven aan. Dat kan flinke invloed hebben op je persoonlijke financiën. Per 1 juli 2023 staan er ook weer de nodige veranderingen op stapel, waarbij de inflatie nog altijd een hoofdrol speelt. Zo maken bijvoorbeeld telecombedrijven gebruik van een ‘inflatiecorrectie’ om prijzen van abonnementen aan te passen en hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de huren. Lees verder
Wees stipt met de nakoming van de betalingsregeling voor Coronabelastingschulden om intrekking van de betalingsregeling te voorkomen 06 april 2023 Wij kunnen u adviseren over de voor u juiste aanpak! Zorg dat u niet te laat bent om actie hierin te ondernemen!

Tijdens de coronacrisis konden bedrijven ervoor kiezen om de betaling van hun belastingschulden tijdelijk uit te stellen. Ruim 266.000 ondernemers moesten vanaf 1 oktober 2022 met de aflossing van deze schulden starten. Inmiddels blijkt dat meer dan 103.000 ondernemers achterlopen met die aflossingen.
Lees verder