Blog Christian Langeveld

Maakt u al gebruik van een automatische bankkoppeling met uw boekhoudpakket?

Accountancy, 02 oktober 2018

Vroeger werden de bankmutaties in de financiële administratie volledig handmatig verwerkt. Tegenwoordig bestaan er automatische bankkoppelingen met diverse boekhoudpakketten. Door de automatische bankkoppeling hoeft u niet langer de bankmutaties handmatig over te nemen en de bankmutaties up- en downloaden is eveneens overbodig geworden. Bij de automatische bankkoppeling worden dagelijks al uw banktransacties in het boekhoudpakket ingeladen. Nadat dit is gedaan, worden betalingen automatisch gekoppeld aan uw debiteuren en afgeletterd. Kortom, u hoeft betalingen niet meer handmatig te verwerken in het debiteurenbeheer. Eventueel niet gekoppelde betalingen krijgt u in één overzicht te zien, zodat u deze eenvoudig zelf kunt controleren en koppelen aan de juiste debiteuren.

Optioneel kunt u betaal- en incasso-opdrachten automatisch versturen naar uw banksoftware, waar u altijd nog akkoord dient te geven voor de uitvoering hiervan.
Daarover meer in een volgend blog.

De automatische bankkoppelingmodule is gratis, behalve bij de Knab Bank. Daar bedragen de kosten voor de bankkoppeling € 1,50 per maand per bankrekening.

Bij Twinfield kan de automatische bankkoppeling tot stand worden gebracht met de volgende banken: ING Bank, Rabobank, ABN Amro Bank en de Knab Bank. In Exact Online is er een automatische bankkoppeling mogelijk met de banken: ING Bank, Rabobank, ABN Amro Bank en de Bunq bank.

Kortom, heeft u nog geen automatische bankkoppeling maar wilt u wel tijd en geld gaan besparen? Neem dan contact op met één van onze online-specialisten.
Wij helpen u graag om de koppelingen tot stand te brengen!

Deel dit bericht via