Blog Matthijs van Amsterdam

Onze innovatie

Slim, 23 augustus 2017

De “10-meting”

De 10-meting is één van de strategische modellen ontwikkeld door SLIM Vooruit. SLIM Vooruit is de strategische dienstverlening van Worrell & Jetten om ambities daadwerkelijk waar te maken. Deze specialisatie is bedoeld voor ondernemers die aandacht willen geven aan de ontwikkeling van hun onderneming. Iets dat nauwelijks nog te maken heeft met traditionele accountancy.

De 10-meting is een hulpmiddel om vanuit tien deelgebieden een blauwdruk van het ondernemerschap te schetsen. Eigenlijk een 0-meting , alleen vinden wij dat onze klanten een 10 verdienen. In onze spreekkamers heeft u misschien dit canvas al zien hangen.

Wij zijn grote fans van het business model canvas en passen deze graag toe. Dit hulpmiddel schetst een huidig of toekomstig business model met, naar ons idee, een externe focus en besteedt minder aandacht aan de praktische interne invulling. Als ondernemer wil je strategieën bedenken, maar natuurlijk ook de doelen realiseren. Tijd voor een “get it done” mentaliteit! Voor ons aanleiding om ons eigen model hiervoor te ontwikkelen.

Wij starten altijd met de drijfveren van de ondernemer. In onze visie kun je pas goed helpen als je begrijpt wat de persoonlijke doelen en drijfveren zijn. De overige deelgebieden zijn waarden, personeel, partners, propositie, processen, communicatie, middelen, innovatie en planning en control. Dé bouwstenen die het fundament van elke organisatie vormen.

De 10-meting geeft ondernemers structuur, rust en focus. Onze tips en aandachtspunten tillen de onderneming planmatig naar een hoger niveau. De uitkomsten helpen ondernemers hun onderneming te optimaliseren en geeft inzicht om wel overwogen besluiten te nemen.  Besluiten voor autonome groei met bestaande producten en diensten, samenwerkingsmogelijkheden, fusie, krimp of acquisitie. Om een concreet voorbeeld te geven: met onze 10-meting heeft een onderneming 120% omzetstijging gerealiseerd door de bewuste keuzes die zij heeft gemaakt!

Begin oktober organiseren wij een bijeenkomst waarin je als ondernemer de 10-meting zelf leert te gebruiken om meer resultaat te behalen.

Ontdek hier de ervaring van Jan-Peter Ruis, directeur Blauwstof over onze aanpak en de uitkomsten van zijn 10-meting. En kom gerust eens een kop koffie drinken om te ontdekken wat SLIM Vooruit voor jou kan betekenen.

Benieuwd naar onze 10-meting?
Download hier ons E-book

Deel dit bericht via