Blog Frans Jetten

Overlijdensrisicoverzekeringen fors goedkoper

Pensioenadvisering, 21 november 2016

Overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren tot wel 60% goedkoper geworden, aldus een onderzoek van Independer. Deze forse premiedalingen zijn onder meer het gevolg van de hogere levensverwachting. Ook digitalisering zorgt voor lagere premies. Toch verklaren deze factoren niet de volledige premieverlaging. Verzekeraars nemen nu onder druk van de sterk toegenomen concurrentie genoegen met veel minder winst. Nieuwe klanten profiteren hier fors van.

Grote verzekeraars hebben hun premies tot 75% verlaagd. Helaas gelden de lagere premies bij de meeste verzekeraars alleen voor nieuwe klanten. En dat betekent dat trouwe klanten nog steeds veel te veel betalen voor hun overlijdensrisicoverzekering. Door over te stappen kunnen zij duizenden en soms wel tienduizenden euro’s aan premie besparen.

Doordat de tarieven voor mannen en vrouwen gelijk zijn getrokken eind 2012, kunnen mannen meer besparen op een overlijdensrisicoverzekering dan vrouwen. Overstappen naar een andere overlijdensrisicoverzekeraar is heel eenvoudig. Wel moeten consumenten gezondheidsvragen invullen en in een beperkt aantal gevallen medisch worden gekeurd. Maar beide zijn vaak niet meer dan een formaliteit.

Ook bij kleinere verzekerde bedragen loont overstappen vaak. Gelet op de vaak lange looptijd van een verzekering kan het voordeel over de hele looptijd al snel oplopen naar duizenden euro’s.

Heeft u een overlijdensrisicoverzekering? Kijk dan eens goed naar de premie en laat u eens voorrekenen wat er voor voordeel is te behalen. Hulp nodig? Wij helpen u graag. info@pensioenadvieszoetermeer.nl

Deel dit bericht via

Andere blogberichten in Pensioenadvisering