Blog

Pensioen…..wie kan er straks nog van genieten?

Fiscaal, 12 augustus 2014

Pensioen is “hot”. Nog nooit stond pensioen zo in de belangstelling als de afgelopen paar jaar. De crisis zorgde voor dekkingstekorten bij vrijwel alle pensioenfondsen met kortingen op de pensioenen als gevolg. Daarnaast zijn pensioen- en  AOW-leeftijd verhoogd en worden opbouwpercentages verlaagd. Overziet u het allemaal nog?

Pensioenregeling voor uw werknemers
Voor u als werkgever is de pensioenregeling voor uw werknemers een belangrijke – en kostbare -arbeidsvoorwaarde. Op 1 januari 2015 vinden er versoberingen van de pensioenregeling plaats die niet alleen leiden tot lagere pensioenen maar ook tot lagere premies. Is dat een voordeel voor u of voor uw werknemers? In elk geval iets om goed over na te denken.

Een ideaal moment dus om de pensioenregeling van uw werknemers tegen het licht te houden. Met onze pensioenscan beoordelen we de pensioenregelingen voor werknemers op factoren als de beheersing van de pensioenlasten, de verdeling van die lasten tussen werkgever en werknemer en het risico van waardeoverdracht, arbeidsongeschiktheid of vooroverlijden. Daarnaast kijken we of er sprake is van verplichte aansluiting bij een pensioenfonds.

Voor meer informatie over onze dienstverlening kunt u contact opnemen met Gerard van der Lelie, Frank Duijvestijn, of Frans Jetten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht via