Nieuws Algemeen

Brexit en btw? Vraag vóór februari vergunning aan

Algemeen, 16 januari 2019

Daarvoor moet u een zogeheten vergunning artikel 23 van de Wet op de omzetbelasting 1968 aanvragen. Hierdoor hoeft u geen btw te betalen bij de Douane. In plaats daarvan geeft u de te betalen btw over uw invoer in één keer aan bij uw eerstvolgende btw-aangifte. Doet u niets, dan moet u iedere keer dat u goederen invoert, aangifte doen en btw betalen bij de Douane.

Let op! De Belastingdienst vraagt ondernemers het aanvraagformulier voor de artikel 23-vergunning vóór 1 februari te retourneren. Dan weet u zeker dat u tijdig een reactie van de Belastingdienst ontvangt. Wij kunnen u daarbij helpen.

Wanneer de vergunning gebruiken?

BrexitU kunt de vergunning artikel 23 voor de invoer van goederen uit het VK gebruiken vanaf het moment dat het VK op 29 maart van dit jaar met een no deal uit de EU stapt. Komt er mogelijk toch nog een overgangsregeling of handelsverdrag met het VK? Dan kunt u de vergunning pas later gebruiken.

Stand van zaken Brexit?

De kans op een no deal bij uittreding van het VK op 29 maart van dit jaar wordt steeds groter. Gisteren, dinsdag 15 januari, stemde het Britse parlement het Brexit-akkoord tussen premier May en Brussel met zeer veel stemmen weg. Wat de komende tijd rondom de Brexit staat te gebeuren, is nog onduidelijk. Er liggen allerlei scenario’s op tafel, waaronder uitstel en afstel van de Brexit.

Tip! Wacht niet af en bereid u voor op de Brexit! Bel ons erover.

Tip! Ga na welke andere zaken u voor de Brexit geregeld moet hebben. Kijk op hulpbijbrexit.nl en brexitloket.nl.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven