Nieuws Fiscaal

Brexit

Fiscaal, 14 februari 2019

Het zal u ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat er een grote kans is dat het scenario van een No Deal bij de Brexit waarheid wordt. De deadline van 29 maart nadert met rasse schreden. Bij een No Deal betekent het dat het Verenigd Koninkrijk de EU zal verlaten zonder vervangende afspraken over interne marktregels, markttoegang en import/export.

Doet u zaken met het Verenigd Koninkrijk?

No deal Brexit? Voorkom verrassingen!

Het scenario van een no deal komt steeds dichterbij. De Rijksoverheid en werkgeversorganisaties roepen ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK), met klem op voorbereidingen te treffen. 29 maart is het namelijk zover en zal het VK uit de Europese Unie stappen. Voorkom verrassingen en onderneem actie!

Let op! Alle scenario’s liggen nog open, van uitstel tot afstel van de Brexit, die op 29 maart van dit jaar staat gepland. Maar de kans is groot dat het VK per die datum de Europese Unie verlaat, zonder dat er een akkoord ligt met vervangende afspraken over interne markt- en douaneregels en markttoegang.
Ga daarom voor uw bedrijf na welke stappen u moet ondernemen. Want als het VK zonder afspraken uit de Europese Unie stapt, gelden na 29 maart andere handelsregels van de Wereldhandelsorganisatie. De gevolgen voor uw bedrijf kunnen groot zijn, ook als u niet rechtstreeks zakendoet met het VK.

De volgende artikelen helpen u op weg met een goede voorbereiding.
1. Brexit: zes knelpunten voor bedrijf bij een no deal
2. Regel tijdig uw douanezaken
3. Brexit en btw? Vraag art. 23-vergunning snel aan
4. Fiscaal overgangsrecht bij harde Brexit
5. Bereid u voor met de Brexit-voucher!

Lees meer in onze memo

Bij vragen kunt u contact opnemen met Stefan van der Vlist of uw relatiemanager.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven