Nieuws Algemeen

E-tip 69: Laag btw-tarief voor verbouwing en renovatie woningen verlengd

Algemeen, 05 september 2014

Er is goed nieuws voor mensen met verbouwplannen. Het lage btw-tarief van 6% op arbeidskosten bij verbouwing of renovatie van uw woning wordt met een half jaar verlengd. Deze gunstige maatregel zou aan het eind van dit jaar stoppen maar recent is bekend geworden dat de maatregel nog doorloopt tot juli 2015.

De verlenging van het lage btw-tarief op verbouwingen en renovaties van bestaande woningen wordt officieel bekend gemaakt op Prinsjesdag. Dan worden de plannen voor 2015 gepresenteerd. Bouwend Nederland heeft al laten weten blij te zijn met de verlenging, die toch vooral bedoeld is om de bouwsector een duwtje in de rug te geven.
Verlenging laag btw-tarief op arbeid
Het tijdelijk lage btw-tarief bij verbouwing en renovatie van bestaande woningen (ouder dan twee jaar) is op 1 maart 2013 ingegaan en wordt na een eerdere verlenging tot 1 januari 2015 nu nogmaals met zes maanden verlengd tot 1 juli 2015.

Voor u als huiseigenaar betekent de verlenging dat u nog enkele maanden langer de tijd hebt om uw woning te laten verbouwen of te renoveren. Het lage btw-tarief geldt ook voor:

 Het aanleggen en onderhouden van tuinen.
 Het ontwerpen en vervaardigen van bouwtekeningen door architecten of vergelijkbare ondernemers die ook de renovatie van de woning begeleiden.
 Op maat gemaakte goederen (zoals inbouwkasten, deuren, kozijnen en dakkappellen) die een onderdeel gaan vormen van uw woning.

Let op!
Het lage btw-tarief van 6% geldt alleen op arbeidskosten en niet voor de materiaalkosten.
Zorg er wel voor dat de renovatie of verbouwing aan uw woning is afgerond vóór 1 juli 2015, anders profiteert u niet van het lage btw-tarief op de arbeidskosten. Let ook op bij deelfacturen. Betaalt u de verbouwing, reparatie of het onderhoud in delen en is de dienst pas klaar in juli of daarna, dan geldt voor alle deelfacturen in de periode daarvoor het 21% btw-tarief.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven