Nieuws Fiscaal

Fiscale actualiteiten januari 2018

Fiscaal, 22 januari 2018

De hoofdzaken uit de nieuwsbrief van januari 2018 zijn:

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht in de praktijk
Vanaf 1 januari van dit jaar zijn er nieuwe regels als u gaat trouwen. Dan geldt namelijk de beperkte gemeenschap van goederen voor iedereen die gaat trouwen en geen huwelijkse voorwaarden heeft opgesteld. Wat is er veranderd? Wat betekent dat een beperkte gemeenschap van goederen? En in welk opzicht wijkt dat af van de wettelijke regeling die voorheen gold, de algehele gemeenschap van goederen?

Strengere privacyregels per 25 mei 2018: neem nu maatregelen!
Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet bevat de regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Wat betekent de komst van de AVG voor u?

Nieuw: Loonkostenvoordelen in plaats van premiekortingen
Met ingang van 1 januari 2018 worden de premiekortingen oudere werknemer en arbeidsgehandicapte werknemer vervangen door een loonkostenvoordeel (LKV). Dit levert u een aantrekkelijke tegemoetkoming op als u een uitkeringsgerechtigde oudere in dienst neemt of iemand met een arbeidsbeperking. Mogelijk moet u dit dan nog wel veiligstellen in 2017.

Vastgoed van uw familiebedrijf: beleggings- of ondernemingsvermogen?
Veel familiebedrijven in Nederland bezitten vastgoed. Dan gaat het om vastgoed voor het eigen familiebedrijf, en vaak ook om vastgoed dat ’ter belegging’ wordt aangehouden.
Familiebedrijven kunnen bij overlijden van de dga te maken krijgen met hoge belastingen. Als het vastgoed binnen de bv aangemerkt wordt als beleggingsvermogen dan kan de belastingdruk oplopen tot maar liefst 40%. Om dit te voorkomen moet de ‘vastgoedexploitatie’ als onderneming worden beschouwd.

NIEUWSBERICHTEN

In dit item wordt u onder andere bijgepraat over de verplichte vakantietoeslag op overwerkuren, belastingvrij schenken, oudedagsreserve iets omlaag en  een tijdelijke verlaging van de WBSO.
Voor de volledige nieuwsbrief van januari 2018 klik hier

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben, neem contact met ons op!

 

 

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven