Nieuws Algemeen

Forensenbelasting voor uw vakantiewoning?

Algemeen, 19 april 2019

Verhuurcontract

WoningOnlangs bracht de eigenaar van een vakantiewoning op Terschelling zijn zaak voor de rechter omdat hij forensenbelasting moest betalen. Dit, terwijl de woning naar zijn mening niet meer dan 90 dagen per jaar voor hem beschikbaar was. De eigenaar ging daarbij uit van het verhuurcontract dat hij met een verhuurbedrijf had gesloten. Hierin was bepaald dat het eigen gebruik van de woning was gemaximeerd op 90 dagen per jaar.

Maximering niet beslissend

Volgens de rechter was het verhuurcontract hier niet bepalend. Het maximum kwam alleen aan de orde als het verhuurbedrijf de woning voor meer dan 275 dagen daadwerkelijk had verhuurd.
Hiervan was in het betreffende jaar echter geen sprake, aangezien de woning slechts 147 dagen verhuurd was. De rechter was van mening dat hierdoor het gebruik door de eigenaar voor meer dan 90 dagen niet was uitgesloten. Dat de woning daadwerkelijk slechts 22 dagen door de eigenaar was gebruikt, deed niet ter zake. De aanslag forensenbelasting bleef in stand.

Let op! Een contract waarbij is opgenomen dat u maximaal 90 dagen mag verblijven in uw vakantiewoning, is dus niet afdoende om geen forensenbelasting te hoeven te betalen.

Heeft u vragen over forensenbelasting, neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven