Nieuws Publicaties

Goedkeuring modelovereenkomst van opdracht door Belastingdienst

Publicaties, 14 juli 2016

Worrell & Jetten en NOBCO hebben gezamenlijk een modelovereenkomst van opdracht voor de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) coaches opgesteld. Deze modelovereenkomst vervangt de VAR. De Belastingdienst heeft deze modelovereenkomst van opdracht op 4 juli 2016 goedgekeurd.

Worrell & Jetten heeft inmiddels voor de tweede maal goedkeuring gekregen voor een voorgelegde modelovereenkomst van opdracht. Dit is een unicum gezien het feit dat er pas 200 van de 3.500 voorgelegde modelovereenkomsten van opdracht zijn goedgekeurd door de Belastingdienst.

Afbeelding1

Martine Schwagermann van Worrell & Jetten en Marcel Groenendijk van NOBCO

Zoetermeer, 14 juli 2016 – Accountants- en advieskantoor Worrell & Jetten heeft namens NOBCO de modelovereenkomst van opdracht voorgelegd en inmiddels is de goedkeuring verleend door de Belastingdienst.

De VAR is per 1 mei 2016 verdwenen. In plaats daarvan beoordeelt de Belastingdienst overeenkomsten tussen de opdrachtgever en de opdrachtnemer (ZZP-er). De Belastingdienst heeft bevestigd dat opdrachtgevers en coaches die op basis van de NOBCO-modelovereenkomst van opdracht werken, geen verplichting hebben om Loonheffingen in te houden en af te dragen. Zowel Worrell & Jetten als NOBCO zijn trots op het behaalde resultaat. NOBCO faciliteert als beroepsorganisatie haar coaches met de door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst van opdracht.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven