Nieuws Algemeen

Laag btw-tarief disposable bloedplasma sets

Algemeen, 27 juli 2018

Gebruik bij bloeddonoren

MedischDisposable sets voor bloedplasma worden éénmalig gebruikt bij de afname van bloedplasma bij een bloeddonor en daarna weggegooid. Een set bestaat uit slangen, een filter, bloedzakken en een naald.

Werking

Bij gebruik van de disposable set wordt de naald in een ader van de donor ingebracht. Een machine filtert via de wegwerpset het bloedplasma uit het bloed en slaat het op in een bloedzak. Het bloed en de bloedcellen worden via een andere bloedzak weer toegediend aan de donor.

Steriele medische hulpmiddelen voor eenmalig gebruik die uitsluitend bestemd zijn voor het transport en/of de opslag van bloed en/of bloedcomponenten, en daarmee ook in aanraking komen, zijn belast met 6% btw.

Extra functie

De disposable bloedplasma set zorgt er ook voor dat het bloedplasma van het bloed wordt gescheiden. Maar deze functie staat volledig in dienst van de opslag van het bloedplasma en is noodzakelijk voor het transport. Als de wegwerpset daarnaast voldoet aan de eisen van het Besluit medische hulpmiddelen, dan is de levering belast met 6% btw.

Heeft u vragen over het btw-tarief van medische hulpmiddelen, neem dan contact met ons op.

 

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven