Nieuws Algemeen

Laag btw-tarief op elektronische boeken in aantocht

Algemeen, 09 oktober 2018

Ook in Nederland?

Btw-tariefNederland is al jarenlang een voorstander van een laag tarief op elektronische boeken. Het is daarom de verwachting dat ook in Nederland het lage btw-tarief op elektronische boeken gaat gelden. Het lage btw-tarief bedraagt nu 6%, maar als de plannen van het regeerakkoord doorgaan, vanaf 2019 9%. Wanneer het lage btw-tarief ook voor elektronische boeken gaat gelden, is nog onduidelijk.

Geen video of muziek

De elektronische boeken mogen niet geheel of hoofdzakelijk videobeelden of muziek bevatten. Dit is in de goedkeuring van de EU uitdrukkelijk uitgesloten.

Geen reclamedrukwerk

De goedkeuring sluit ook elektronische reclamepublicaties uit. Deze vallen in gedrukte vorm eveneens onder het normale tarief van 21%.

Ruimere strekking

De goedkeuring geldt dus wel voor kranten, weekbladen en tijdschriften. Die vallen in papieren vorm nu ook al onder het lage btw-tarief.

Wat scheelt dit nu?

Een elektronisch boek dat inclusief btw nu bijvoorbeeld € 12,10 kost, zou door de btw-verlaging bij het huidige tarief € 10,60 gaan kosten en vanaf 2019 € 10,90. Dit laatste betekent een prijsdaling van ruim 11%.

Heeft u vragen over de btw-tarieven op boeken en drukwerk, neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven