Nieuws Algemeen

Landbouwnormen gepubliceerd

Algemeen, 04 januari 2019

Btw-aangifte

LandbouwnormenDe nu reeds bekend gemaakte bedragen zijn nodig voor de laatste btw-aangifte van het jaar. In deze aangifte moet het privégebruik worden gecorrigeerd voor wat betreft de btw, omdat dit geen zakelijk gebruik is en de voorbelasting dus ook niet aftrekbaar is. De meeste agrariërs zullen deze laatste btw-aangifte over 2018 eind januari 2019 moeten indienen.

Energie en water

De bedragen voor energie en water zijn slechts richtlijnen. Er moet onder andere gecorrigeerd worden als de gezinssamenstelling anders is dan de standaard van twee volwassenen en twee kinderen. Zijn de werkelijke kosten aan de hand van rekeningen te achterhalen, dan dienen die gehanteerd te worden.

Toelichting

De normbedragen worden per landbouwproduct ook toegelicht. Zo wordt bijvoorbeeld aangegeven dat de norm voor melk per persoon is vastgesteld en die voor snijbloemen per huishouden.

Gas voor tuinders

Tuinders die gas geleverd krijgen tegen het tarief voor grootgebruikers, vinden in de normen ook hoe ze dit tarief met een correctie kunnen toepassen op het eigen gebruik.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven