Nieuws Fiscaal

Miljoenennota 2016

Fiscaal, 17 september 2015

Prinsjesdag 2015
Belastingen gaan eindelijk omlaag02I51222

 

Het belastingplan 2016 staat nu eens een keer in het teken van belastingverlaging. Deze verlaging komt vooral werknemers en werkgevers ten goede. De tarieven in de tweede en derde belastingschijf gaan omlaag en de arbeidskorting stijgt fors. Werknemers met een gezin profiteren daarnaast nog van een verhoging van de inkomensafhankelijke combinatiekorting en van de kinderopvangtoeslag.

Ook ‘kleine spaarders’ worden in het zonnetje gezet. Zo krijgt sparen meer zin met een verhoging van de vrijstelling in box 3 van € 21.330 naar € 25.000. Daarnaast wordt het rendement op het vermogen voor kleine spaarders verlaagd door het forfaitaire rendement meer aan te passen aan de omvang van het gespaarde vermogen.

In deze nieuwsbrief staan de belangrijkste fiscale maatregelen van Prinsjesdag 2015 centraal. Let wel: deze aangekondigde maatregelen moeten nog door de Tweede en Eerste Kamer worden aangenomen. Dat betekent dat er nog wijzigingen kunnen worden aangebracht of dat bepaalde voorstellen toch geen doorgang vinden.

Download hier onze Prinsjesdag Special 2015

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven