Nieuws Publicaties

Niet afwachten, maar DOEN!

Publicaties, 18 december 2014

Column in ZOETERMEER INTOBUSINESS Martine

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Behalve de tijd van alles afwerken, kerstinkopen doen, vuurwerk uitzoeken en oliebollen bakken is het ook de tijd van reflectie. Hoe was 2014? Een roerig jaar, met zakelijke, maatschappelijke en persoonlijke hoogte- en dieptepunten. 2014 was in mijn beleving vooral het jaar van ‘niet afwachten, maar DOEN’.

mr. Martine A Schwagermann FB

Persoonlijk is dat ook mijn levensmotto. Succes is zelfservice in de supermarkt van het leven, niemand komt je bedienen. Je moet het zelf doen. Afwachten is een slecht plan en lost niets op. Door af te wachten geef je de controle over je leven uit handen. Anderen moeten het oplossen, een goddelijke macht moet ingrijpen, de economie moet veranderen of je moet de loterij winnen en dan is alles opgelost. En helaas wijst de praktijk uit dat dat bijna nooit gebeurt. DOEN leidt tot actie, verandering en uiteindelijk geluk. En dat is wat een mens wil, gelukkig zijn.

Politiek Den Haag heeft DOEN dit jaar wel erg letterlijk opgevat. Om maar dicht bij huis te blijven; in no time zijn er twee juridische en fiscale regelingen doorheen gedrukt, namelijk de WWZ en de WKR. Waar in het verleden dergelijke regelingen in de week gelegd moesten worden en jaren voorbereidingstijd nodig hadden, bleek het kabinet nu gierende haast te hebben. Het ene uiterste na het andere uiterste. Ondernemend Nederland wordt twee keer in het gezicht geslagen. Want je moet je als ondernemer in beide regelingen verdiepen, anders komt het je duur te staan. En dat blijkt geen gemakkelijke opgave. Beide regelingen zijn complex en niet snel te doorgronden. Daar is bijna studie voor nodig. Natuurlijk voor ons als adviseurs een uitdaging, maar voor de ondernemers weer een extra belasting. Terwijl zij die energie juist moeten steken in het verbeteren van het rendement van de onderneming. Zo leidt DOEN tot mogelijk minder poen. En wordt het doel gemist.

Dus ik pleit voor DOORDACHT DOEN. Dat zou het motto moeten worden voor 2015. Dus bedenk een gedegen plan en kom in actie. Maak je dromen waar. Dat is wat wij als Worrell & Jetten ook willen betekenen voor onze cliënten. Ondernemers helpen hun dromen te realiseren. Ons nieuwe, innovatieve, product Sparrer biedt ondernemers de tools en handvaten om doelen te stellen en te bereiken. Met deze dienstverlening helpen wij ondernemers met bewustwording, focus en structuur op het gebied van strategie. Samen met de ondernemer maken we een ondernemingsplan op 1 A4 waarin de missie, visie en strategie van de onderneming is uitgewerkt. Daarnaast worden concrete doelen en acties vastgelegd die de ondernemer door middels van keuzes heeft bepaald. Dit ondernemingsplan is de rode draad voor het (bij)sturen van de onderneming en zorgt ervoor dat doelen en actieplannen worden bewaakt en behaald. Succes betekent immers ook alleen maar DOEN wat je goed kunt en de rest door anderen te laten DOEN!

Reageren? m.schwagermann@worrelljetten.nl

Tekst Martine A. Schwagermann FB | Fotografie John Brussel

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven