Nieuws Algemeen

Nu btw terugvragen voor zonnepanelen uit 2012!

Algemeen, 27 december 2017

Terugvragen btw

ZonnepanelenTot voor kort kwam de Belastingdienst niet meer tegemoet aan een verzoek om btw-teruggaaf voor zonnepanelen die vóór 20 juni 2013 op de woning waren geplaatst. Een recente uitspraak van de Hoge Raad heeft de zaak echter veranderd. In een nieuwsbericht, daags voor kerst, laat de Belastingdienst weten dat particulieren die in 2012 zonnepanelen hebben aangeschaft voor hun woning, de btw met betrekking tot die zonnepanelen alsnog kunnen terugvragen. Daar is wel haast bij geboden!

Om de btw te kunnen terugvragen moet u het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders invullen. Dit formulier moet uiterlijk 31 december 2017 bij de Belastingdienst binnen zijn. Na ontvangst van dit formulier, ontvangt u van de Belastingdienst een aangiftebiljet 2012 voor de omzetbelasting. Met dit aangiftebiljet kunt u de btw op de zonnepanelen alsnog terugvragen.

Let op!
De Belastingdienst kan u vragen om de facturen voor de aanschaf en plaatsing van de zonnepanelen in 2012 te laten zien. Zorg dat u die bij de hand heeft.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven