Nieuws Algemeen

Ondernemer krijgt eerder NHG

Algemeen, 10 augustus 2018

Inkomensverklaring

HuisOm voor de NHG in aanmerking te kunnen komen, moet een ondernemer over een inkomensverklaring beschikken. Deze inkomensverklaring kan een ondernemer via een drietal adviseurs aanvragen. U kunt er meer over lezen op de site van NHG.

Zzp’ers

Zzp’ers konden al een inkomensverklaring na één jaar aanvragen. Deze mogelijkheid is nu ook aanwezig voor anderen dan zzp’ers, zoals vennoten of dga’s met een bv.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de rechtsvorm. Zo betaalt een eenmanszaak € 225 en iemand met een vof bijvoorbeeld € 405.

Tip: Deze kosten zijn aftrekbaar als u een woning koopt, momenteel tegen een tarief van maximaal 49,5%.

Voordeel NHG

De NHG beperkt het risico voor de kredietverstrekker. Daarom verleent die een korting van meestal 0,2% op de toe te passen hypotheekrente. De NHG wordt alleen afgegeven voor hypotheken tot € 265.000.

Wanneer inkomensverklaring verplicht?

Ondernemers die minder dan drie jaar een bedrijf hebben, zijn verplicht van de ondernemersverklaring gebruik te maken als ze in aanmerking willen komen voor de NHG. Ondernemers die langer actief zijn, kunnen ook gebruik maken van de aangiftes inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaar.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven