Nieuws Algemeen

Parkeerbelasting betalen tijdens telefoneren!

Algemeen, 23 augustus 2019

Kort telefoongesprek

MobielEerder kreeg een automobilist een naheffingsaanslag parkeerbelasting, omdat hij tijdens het telefoneren op een plek voor betaald parkeren stond. De automobilist bracht de zaak voor de rechter. De rechter gaf hem ongelijk en hij ging in hoger beroep. Het gerechtshof Amsterdam liet het oordeel van de rechter in stand.

Geen laden of lossen

Het kort parkeren van een auto is niet te vergelijken met laden of lossen waarvoor geen parkeerbelasting verschuldigd is. Bij laden of lossen dienen er direct goederen of personen de auto te verlaten en daarvan was in dit geval geen sprake. Goederen dienen bovendien enig omvang of gewicht te hebben, zodat het logisch is dat de auto zo kort mogelijk voor de bestemming wordt neergezet. Ook moet er direct geladen of gelost worden. Eerst even afrekenen mag dus niet.

Onredelijk?

Dat de bestuurder het onredelijk vindt om in de gegeven omstandigheden een naheffing parkeerbelasting te krijgen, doet evenmin ter zake. Het hof stelt vast dat het over de onredelijkheid van de naheffing niet kan oordelen.

Tip! Haal dus eerst een kaartje bij de parkeerautomaat en neem pas daarna de telefoon op of bel terug. Het bespaart u een duur telefoontje…

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven