Nieuws Algemeen

Stel uw loonkostenvoordeel nog deze maand veilig

Algemeen, 23 januari 2018

Loonkostenvoordelen

Met ingang van 2018 zijn er vier nieuwe loonkostenvoordelen (LKV’s) voor werkgevers. In uw aangifte loonheffingen kunt u, mits voldaan aan de voorwaarden, een verzoek doen voor de volgende tegemoetkomingen:

  • LKV oudere werknemer (56+)
  • LKV arbeidsgehandicapte werknemer
  • LKV doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden
  • LKV herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer

Let op! De loonkostenvoordelen zijn in plaats gekomen van de premiekorting oudere werknemer en de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer. De premiekorting jongere werknemer is niet vervangen. Deze is definitief komen te vervallen per 1 januari 2018.

Verzilvering

Had u in 2017 recht op de premiekorting oudere werknemer en/of de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer, dan moet u, om de aanmerking te komen voor één of meer loonkostenvoordelen, uw laatste aangifte loonheffingen over 2017 goed invullen. Dat houdt het volgende in:

  • Geef in de aangifte aan dat u voor een werknemer de premiekorting oudere werknemer of arbeidsgehandicapte werknemer toepast.
  • Vul in deze aangifte het bedrag aan premiekorting in waar u recht op heeft.

Kunt u deze stappen nog niet doen, bijvoorbeeld omdat de werknemer net in dienst is en u daardoor nog geen doelgroepverklaring heeft, corrigeer de laatste aangifte loonheffingen over 2017 dan zo snel mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk op 1 mei 2018.

Let op! Vergeet niet om in de aangifte loonheffingen over 2018 het betreffende loonkostenvoordeel aan te vragen.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven