Nieuws Algemeen

Termijn teruggave bpm bij export niet heilig

Algemeen, 14 juni 2022

Teruggave bij export

Auto

Om concurrentievervalsing bij export tegen te gaan, kan de rest-bpm op een auto of motor bij export worden teruggevraagd. Bovengenoemde voorwaarde van dertien weken beoogt fraude met de BPM bij export tegen te gaan. De auto wordt dan tijdelijk in een buitenlands kentekenregister ingeschreven, terwijl het onduidelijk is of de auto daar ook definitief wordt ingeschreven. 

Geen fraude

In een zaak die speelde bij de rechtbank Arnhem was geen sprake van fraude. De auto werd na de tijdelijke inschrijving in het kentekenregister in Frankrijk daar ook definitief ingeschreven. De rechtbank achtte in een dergelijk geval het overschrijden van de termijn van dertien weken niet fataal en besliste dat de rest-bpm diende te worden teruggegeven.

Voorwaarden

Voor teruggave van de bpm gelden nog meer voorwaarden. Zo mag de auto geen schade-auto zijn en moet deze rijwaardig zijn.

Let op! Als u een auto wilt exporteren, moet u deze eerst aanmelden bij de RDW. Meer informatie over de verplichtingen bij export van een auto vindt u op hun site (rdw.nl).

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven