Nieuws Publicaties

Terug naar rust, reinheid en regelmaat

Publicaties, 01 juli 2014

Martine

Column in ZOETERMEER INTOBUSINESS 

Wij ervaren dat ondernemers vaker behoefte hebben om na te denken over de toekomst. Terug naar de basis en naar de tijd dat ze ooit met passie begonnen zijn! Gestart met het idee de beste van iets te worden of door het beste te doen waar de klant om vraagt. U maakt vast en zeker geregeld tijd vrij voor uzelf om samen met een vriend, kennis, collega-ondernemer of andere gesprekspartner na te denken over de gevolgen van alle ontwikkelingen om u heen en wat dit betekent voor de groei of het voortbestaan van uw onderneming. Of gaat u op in de waan van de dag en heeft u eigenlijk weinig tijd om u af te vragen hoe u meester kunt worden van alle snelle veranderingen in deze maatschappij?

mr. Martine A Schwagermann FB

Vroeger was alles anders! Een heerlijke uitspraak om aan te geven dat alles om ons heen onderhevig is aan verandering, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. Waar wij vroeger in ons prille leven geleerd kregen te streven naar rust, reinheid en regelmaat lijkt tegenwoordig niets meer te draaien om deze drie belangrijke principes. In onze huidige 24-uurs economie rennen we onszelf voorbij, volgen veranderingen elkaar in rap tempo op en gunnen we onszelf geen tijd om na te denken over de toekomst. Waar wij op sommige momenten veranderingsmoe lijken te zijn, is het juist nu belangrijk een spiegel voor te houden en af te vragen hoe optimaal gezond we zijn. Om de veranderingen meester te worden, bemerken wij in onze praktijk dat er behoefte is om juist opnieuw op te zoek gaan naar rust, reinheid en regelmaat. Worrell & Jetten heeft hiervoor een mooi product ontwikkeld, genaamd het Sparrer-traject. Dit traject zorgt ervoor dat u rust krijgt door de juiste focus te hebben op de richting en koers van uw organisatie.

U kunt zelf nadenken over de mogelijkheden binnen uw bedrijf. Waar staan we? Waar willen we heen? Hoe gaan we daar komen? Uw visie, missie en strategie worden tegen het licht gehouden! Gebruik de onderscheidenheid van uw organisatie om kansen die u ziet te benutten en in te spelen op belangrijke ontwikkelingen. Aan elke actie hangt een doel en door dit regelmatig te meten weet u waar u zich bevindt. U kunt zoveel acties bepalen als u wilt, maar zonder tijd en prioriteit gaat dit niet werken! Neem de boot in plaats van de trein. Gooi alle ballast overboord en zorg ervoor dat uw processen gericht zijn op uw doel. Reinig, ontwricht en verbeter uw organisatie, zodat u klaar bent voor de toekomst anno 2020. Het is niet meer de focus op het verbeteren van uw verkoopproces, maar de focus op het verbeteren van het inkoopproces van de klant! Samengevat ‘bewustwording’; dat is waarmee wij u als Worrell & Jetten met het Sparrer-traject willen helpen om uw organisatie duurzaam te verbeteren.

Reageren? m.schwagermann@worrelljetten.nl

Tekst Martine A. Schwagermann FB | Fotografie John Brussel

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven