Nieuws Algemeen

Vanaf 2020 meer WW-premie voor flexwerkers

Algemeen, 22 oktober 2019

Stimulering vaste arbeidscontracten

IndustrieDe nieuwe premiedifferentiatie is een maatregel van de Wet arbeidsmarkt in balans. Met deze maatregel wil het kabinet vaste arbeidscontracten stimuleren en aantrekkelijker maken voor werkgevers. Die dienen de WW-premie immers te betalen.

Verschil 5%

De WW-premie voor 2020 is nog niet bekend, maar wordt voor werknemers met een flexibel arbeidscontract 5%-punt hoger vastgesteld. Naar verwachting zal de lage WW-premie 2,94% bedragen en de hoge 7,94%.

Wanneer lage WW-premie?

De lage WW-premie is verschuldigd bij contracten voor onbepaalde tijd. Ook is de lage premie verschuldigd  voor werknemers onder de 21 jaar die maximaal 48 uur (per aangiftetijdvak van vier weken) of 52 uur (per aangiftetijdvak van een kalendermaand) verloond hebben gekregen. Daarnaast ook voor leerlingen die de BBL volgen en voor werknemers voor wie de werkgever een uitkering werknemersverzekeringen betaalt als werkgeversbetaling of als eigenrisicodrager.

Herzien lage WW-premie

In twee gevallen dient de werkgever met terugwerkende kracht alsnog de hoge WW-premie te betalen. Dit is het geval als de arbeidsovereenkomst uiterlijk twee maanden na aanvang van de dienstbetrekking eindigt, alsmede bij een parttime dienstverband van minder dan 35 uur per week, wanneer er in een kalenderjaar 30% meer uren verloond zijn dan in de arbeidsovereenkomst is vastgelegd.

Heeft u vragen over de nieuwe WW-premie, neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven