Nieuws Algemeen

Wijziging regels rentevergoeding vennootschapsbelasting 2020

Algemeen, 02 oktober 2019

Rente betalen aan Belastingdienst

PortemonneeOp dit moment moet u voor wat betreft de vennootschapsbelasting uiterlijk binnen vijf maanden na het aangiftetijdvak aangifte doen. Dit is dus meestal vóór 1 juni.

Doet u echter aangifte na de derde maand, dus vanaf 1 april, dan kan belastingrente in rekening worden gebracht. Dit kan ook als niet de Belastingdienst niet van uw aangifte afwijkt.

Wijziging vanaf 2020

Vanaf volgend jaar hoeft u in bovenstaande gevallen geen rente meer te betalen, tenzij wel van de aangifte wordt afgeweken.

Let op! Het blijft dus van belang het bedrag van de verschuldigde vennootschapsbelasting via de aangifte niet te laag vast te stellen.

Korting vervalt bij betaling ineens

Betaalt u een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting niet in termijnen maar ineens, dan ontvangt u nu nog een korting over de helft van het verschuldigde bedrag. De korting is gelijk aan het percentage invorderingsrente, thans 4%. Deze korting gaat vervallen en wel per 2021.

Heeft u vragen over het ontvangen of betalen van rente met betrekking tot de vennootschapsbelasting, neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven