Nieuws Publicaties

Zoetermeer on Stage

Publicaties, 14 april 2014

Ohh…..zit dat zo! IMG_0674

Worrell & Jetten ontvangt 20 nieuwsgierige leerlingen van het Stedelijk College en Oranje Nassau College uit Zoetermeer. Een vervolg op het VMBO beroepenfeest dat op 6 maart 2014 heeft plaatsgevonden bij Dutch Water Dreams, een initiatief van Zoetermeer on Stage.
(http://www.onderwijsonstage.nl/doe-dag-voorbeelden.php)

Wat is dat voor kantoor naast Nutricia en de gevangenis?

Het is 20 maart 2014 en de eerste leerlingen druppelen langzaam ons pand aan de Rokkeveenseweg binnen, het vroegere hoofdkantoor van Nutricia. Ze worden hartelijk ontvangen door onze gastvrouwen en mogen doorlopen naar de grote vergaderruimte. In spanning wachten zij af wat er komen gaat. Een dag in het teken van nieuwe ervaringen en kennismaking met een accountants- en advieskantoor. Niet alleen voor deze leerlingen spannend, maar ook voor de relatiemanagers en specialisten die hier vandaag bij betrokken zijn.

Een accountant: wat doe je dan eigenlijk?

Tijdens een korte presentatie worden de leerlingen door onze enthousiaste relatiemanagers Harrie en Bouke meegenomen naar de veranderende wereld van cijfertjes. Wie zijn wij?
Wat doen wij? Wat doet een accountant en adviseur? En hoe kom je daar, via het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs? Een greep uit de vragen waar we antwoord op geven. Belangrijk! Want de leerlingen staan voor een kruispunt om te kiezen voor een studierichting en bepalen daarmee hun eigen toekomst. Mogelijk één die ligt in onze branche.
De presentatie wordt afgesloten met een blik in de toekomst over hoe ons beroep eruit zal komen te zien. Vast staat dat de rol van de accountant zal veranderen door het digitale tijdperk. Één waar een pro actieve houding en toegevoegde waarde onmisbaar zullen zijn.

 Is accountancy nou echt saai?

De leerlingen gaan op stap door ons kantoor. Op elke afdeling geeft  een pro actieve specialist uitleg over de werkzaamheden die plaatsvinden. Leuke, maar ook belangrijke vragen maken plaats voor antwoorden die menig koppie doet nadenken. De leerlingen krijgen een goed en breed beeld van een kantoor met meer dan 60 medewerkers. En natuurlijk van de leuke en interessante werkzaamheden die plaatsvinden op een secretariaat, een fiscale afdeling, een salarisafdeling en uiteraard van het reilen en zeilen binnen de accountancy. Een slotcasus met pakkende stellingen maakt de kennismaking compleet.

De toekomst voor jou?

Uit de vele reacties van de leerlingen merken wij dat zij voldoende inzicht hebben gekregen in “het vak” om voor zichzelf de balans op te kunnen maken, en zo te kunnen kiezen voor een passende studierichting. Het was een spannende en informatieve dag. Een goed moment om onze kennis te delen met een nieuwe generatie, alles in lijn met onze visie  om maatschappelijk verantwoord te ondernemen.


Zie ook de website van Zoetermeer on Stage met de publicatie van maart 2014

Deel dit bericht via

Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk alle nieuwsbrieven