Nieuws Accountancy

What the h@ck

Accountancy, 18 februari 2023

 

Donderdag 16 februari 2023 hebben wij een geslaagd “What the hack?” informatie-event gehouden voor onze relaties en medewerkers. In anderhalf uur nam security-expert, schrijfster en journalist Maria Genova ons mee in de cybersecurity risico’s waar ondernemingen heden ten dage dagelijks mee geconfronteerd worden. Maria wist de groep middels pakkende praktijkvoorbeelden mee te nemen hoe cybercriminelen precies te werk gaan en hoe organisaties en medewerkers zich hier goed tegen kunnen wapenen.

Uit recent onderzoek blijkt meer dan twee derde van de ondervraagde mkb-bedrijven de afgelopen twaalf maanden te maken heeft gehad met een incident op het gebied van gegevensbeveiliging.
De dreiging is met 20 procent toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Een geslaagd cyberincident kost een mkb-bedrijf in Nederland gemiddeld € 270.000. Ondernemers geven aan dat zij cyberbewustzijn bij medewerkers als een van de grootste risico’s voor cyberveiligheid zien.

Middels dit soort kennissessies helpen wij de ondernemer pro-actief in te spelen op de kansen en bedreigingen die in de snelle, moderne wereld spelen.
Dit is onze toegevoegde waarde, wilt u weten hoe wij uw organisatie verder kunnen helpen neem dan contact op met info@wjaudit.nl

Bekijk hier de presentatie:

 

Deel dit bericht via